זה יהיה קצת ארוך. אתחיל במייל ישן שקיבלתי, ואני לא זוכר מי כתב:

כל יום צריך לשתות 2 ליטר מים.
כן.
ולהשתין אותם.
זה לוקח פי שניים מהזמן שלקח לשתות אותם.

כל יום צריך לשתות אקטימל כדי שיהיה לך "L. Cassei Defensis "

שאף אחד לא יודע מה זה אבל כנראה שאם אין לך מיליון וחצי ליום, אתה לא רואה ממוקד.

כל יום לקחת אספירין כדי למנוע התקף לב
וגם כוס יין אדום – לאותה מטרה.
וכוס יין לבן – בשביל מערכת העצבים
וכוס בירה – לא זוכר בשביל מה
אם תשתה הכל ביחד
אולי תחטוף שבץ
אבל לפחות לא תרגיש כלום

צריך לאכול כל יום הרבה סיבים
ממש הרבה סיבים
בסוף תחרבן איזה בגד נחמד

צריך לאכול בין 4 ל – 6 ארוחות ביום, קלילות.
לא לשכוח ללעוס 100 פעם כל ביס.
נעשה עכשיו חישוב קצר, רק על אוכל הלכו כבר 5 שעות יומיות.

אחרי כל ארוחה צריך לצחצח שיניים

זאת אומרת: אקטימל – שיניים, תפוח – שיניים, בננה – שיניים.
וכך כל עוד יש לך שיניים.
צריך גם חוט דנטאלי, מסז' לחניכיים ומי פה.

עדיף להכניס את הפטיפון לחדר האמבטיה.
כי בין המים שאתה שותה, הסיבים שאתה אוכל והשיניים , תבלה שם הרבה שעות.

צריך לישון 8 שעות ולעבוד עוד 8.
תוסיף את 5 השעות של האוכל – הגעת כבר ל – 21.
נשארו לך 3.

לפי הסטטיסטיקה, אנו רואים 3 שעות טלויזיה ביום.

זהו.
נגמר היום.

אבל צריך ללכת לפחות חצי שעה (יש לי ניסיון: אחרי 15 דקות, תתחיל לחזור. אם לא, ייקח לך שעה…)

וצריך לטפח את הקשרים.
חברות זה כמו עציץ: צריך להשקות לעיתים קרובות.
גם כשאתה יוצא לחופשה.

צריך להיות בעניינים.
כך שכדאי לקרוא עתונים.
לפחות שניים.
כדי להשוות גירסאות.

מין.
חייבים.

כל יום.
אבל בלי להיכנס לשיגרה.
חייבים לחדש, להפתיע.
וזה לוקח זמן.

ועוד לא דיברנו על מין אוראלי.
אני מזכיר: צריך לצחצח שיניים אחרי ששמים משהו בפה.

צריך למצוא זמן לטאטא, לכבס, לעשות כלים.
ואם יש לך כלב
או חיות אחרות
או אפילו ילדים….

טוב, לפי החישובים שלי, הגענו ללפחות 29 שעות ביממה.

הדרך היחידה להצליח – לעשות כמה דברים בו זמנית.

לדוגמה:
תתקלח במים קרים, עם פה פתוח.
כך תשתה מים, תעשה פיפי, תצחצח שיניים וגם מין אוראלי.
בי נתי ים בן הזוג שלך יכול לראות חדשות בטלויזיה, לספר לך מה קורה
ואולי לטאטא את השטיח.

אבל נשארה לך יד פנויה!
תתקשר לחברים.
ולהוריך.
ותשתה כוס יין (תצטרך אחרי השיחה עם ההורים)

את האקטיביה עם התפוח תיתן לבן הזוג בזמן
שאתה אוכל בננה עם אקטימל.
מחר תתחלפו.

וטוב שגדלנו.
אם לא היינו צריכים גם "גמדים עם תוספת סידן" כל יום.

נשארו לך כמה דקות פנויות?
אז תשלח את המייל לחבר בזמן שאתה נהנה מהברנפלקס שעושה לך כל כך טוב.

ועכשיו, תסלחו לי, אני הולך.
בין האקטיביה, האשכולית, הבירה והסיבים

אני חייב לרוץ לשירותים!
אני לוקח גם את מברשת השיניים

אם כבר, אז כבר.

ועכשיו אפשר לגשת לעניין. כל כך הרבה אומרים לנו שצריך לעשות ולא צריך לעשות. במיוחד בתזונה. אם הייתי סוכם את הסגולות של כל האוכל ע"פ מיילים שקיבלתי, הייתי צריך לאכול בערך 10,000 קלוריות ביום רק בשביל לשמור על הבריאות. כי בננה זה בריא, וביצים, וכורכום, ובשר, ושמן כזה, ושמן אחר, ועגבניה, ותפוח, וסגולות הגזר, ונפלאות האפרסמון, וחשיבות הלימון, והסידן שבחלב, והחלבון שבסויה, והאומגה בדגים. You get my point.

אבל על הדרך, אני לא אגיד "אמונות טפלות", אבל הנה רשימה של לא מעט דברים שאולי נראים בריאים, אבל הם ממש לא:

  1. מים בטעמים – בשורה התחתונה, 2 כפיות סוכר בכל כוס, ולא בטוח שיש יעילות לכל הויטמינים שדוחפים בתוכו.

  • חטיפי אנרגיה – זה אחלה שם מותג לפצצה קלורית, או דרך אחרת להגיד שפשוט דחסו כמה שיותר קלוריות ליחידת נפח, שיהיה לכם קל לאכול את זה באמצע הפעילות הגופנית. אבל אם אתם לא עושים כזו, אז עדיף שתאכלו משהו אחר.
  • ויטמינים – לא שהם בפני עצמם בעייתיים, אלא כמות המחקרים שמראים שספיגה של ויטמינים מסוימים נצרכים כתוסף ולא באופן ישיר עם האוכל מוטלת ממש, אבל ממש בספק. לעומת ויטמינים אחרים, שדווקא כן נספגים, אבל אם נצרכים בכמות מופרזת, עלולים ליצור נזק. (כמו למשל C או E)
  • בירה לייט – לא יודע אם היא עדיין קיימת בארץ, לפחות היה נסיון כזה של גולדסטאר בכיכובו האגדי של משה דץ. בבירה לייט יש 100 קלוריות לבקבוק במקום 133 קלוריות. חסכתם 33 קלוריות ואיבדתם את כל הטעם בבירה, כי כל הקלוריות הן תוצר ישיר של האלכוהול בבקבוק, ולא של שאר המרכיבים שנותנים טעם לבירה. אלא אם אתם מתכוונים לשתות שישיה כזו, זה באמת שווה את זה?

  • דל-שומן : כן, מי היה מאמין שאני אכתוב את זה… שאני אגיד משהו על מוצרים דלי שומן??? אז כן, אם הם מהונדסים. למשל, חלק מהרטבים מופחתי השומן הם פשוט תוצר של החלפת השומן במרכיבים מלאי קלוריות אחרים, אבל מהונדסים באופן כלשהו. זה לא בהכרח יותר בריא.
  • יוגורט בטעמים – יוגורט זה יוגורט. הוספת הטעם, או אפילו המתיקות המעודנת, מוציאה ממנו 50% מהטבעיות, ומוסיפה לרוב קלוריות מיותרות. ביוגורט ממותק יש לרוב פחות חלבון, פחות סידן, והסוכר הנוסף מוריד את רמת השובע.
  • פחמימות כהות : זה שכתוב על משהו "בריאות", לא אומר שזה נכון. לחמנית בריאות, פיתה מלאה, מאפין בריאות, מאפה קמח מלא… המבחן הסופי של כל הדברים האלו מופיע בערכים התזונתיים שלו, שלרוב תתקשו למצוא. בחלק מהפעמים, מוסיפים מעט קמח מלא, כדי שפשוט יהיה מותר לכתוב "עם קמח מלא", או "מקמח מלא". השאלה כמה. והשאלה כמה סיבים תזונתיים. לרוב קל להסתכל על המרכיב הראשון ברשימת המרכיבים בשביל להבין מה יש שם באמת.
  • גרנולה – אלוהים יודע איך זה קיבלת מיתוג בריא. מילא שיבולת השועל שמהווה בסיס. אבל בשביל להפוך את זה למשהו עם טעם, אפשר להוסיף מגוון של דברים, ולהרוס את היתרונות של שיבולת השועל. לפתע, 7% שומן,17% חלבון ו-11% סיבים תזונתיים, הופכים בקלות ל-20% שומן, 7% חלבון ו-5% סיבים תזונתיים. תבדקו טוב טוב את הערכים התזונתיים, בשביל להבין כמה שמן (לרוב שמן דקלים זול) וסוכר דחפו לכם בתוכו…

snip_20151008115022

  • מיצים או שייקים. הכל טוב ויפה כשסוחטים לכם מול הפנים, אבל כשלא… אתם לא ממש יודעים אם מיץ התפוזים שלכם בבית הקפה הוא 100% תפוז, או 50% תפוז ו-50% סוכר. כשמכינים לכם שייק, בין אם זה באיזה דוכן בפסטיבל, או על החוף בתאילנד, קל מאוד לפספס את הכף של מי הסוכר שמוסיפים לכם בשביל למסך את זה שלא שמו מספיק פירות. בקלות עוד 60-120 קלוריות, רק מתוספת סוכר.
  • סלטים קנויים – כן כן, אפילו אלו שמוכרים לכם בבתי קפה. הכל טוב ויפה, עד שמגיע הרוטב. זה יכול להיות במקרה הטוב 30 גרם, אבל כתלות בגודל הסלט, וכמות הרוטב, זה בקלות גם יכול להגיע ל-300, במיוחד ברטבים על בסיס שמן (ויניגרט, על אף השם המטעה, הוא ברובו שמן) או מיונז. קרוטונים לא מוסיפים, ובטח ובטח שלא אגוזים או שאר פירות יבשים. במיוחד הפירות היבשים שנראים בריאים, אבל למעשה 75% מהם זה סוכר. (כן חמוציות, אני מסתכל עליכן!)

וזהו, בערך. ככה נראים החיים כשמסתכלים על המאחורה של האריזה במקום הקדימה…