לא יודע מה הקטע, אבל יש אנשים שאוהבים עוגיות רכות. אולי אני כבר לא זוכר טוב, אבל מאז שנטשתי את העוגיות לטובת הקנטוצ’י/ני, אני בעיקר מחפש מרקם קשה, למרות שלדעתי מאז ומעולם חשקה נפשי בדברים פריכים ולא רכים, ככל שזה נוגע לעוגיות (ואולי פחמימות, בכלל). בכל מקרה, גם להם מגיע. לא יודע למה, אבל זו דמוקרטיה. אז זכותכם לבחור – לנגוס בעוגיות שיזכירו לכם שיהיה לכם משהו לאכול גם כשלא יהיו לכם שיניים, או לנגוס במשהו קצת יותר קשה, שפשוט יקרב אתכם למצב הזה בו לא יהיו לכם יותר שיניים :).

1 כוס קמח [101.5, 19, 2.5]

1 כפית אבקת אפיה

כף רסק תפוחים (ללא תוספת סוכר) [2, 0, 0]

1 ביצה [0, 6, 5]

1/2 כוס סוכר + כף (רצוי חום, סיים סיים בערכים תזונתיים) [115, 0, 0]

קליפת מתפוז אחד, מגוררת דק

 

מחממים תנור ל-190 מעלות. מערבבים חצי מגרידת התפוז עם כף הסוכר ומניחים בצד. מנפים את הקמח עם אבקת האפיה (ששששש…. אל תגלו לאף אחד, אבל אפשר במקום זה סתם לנפות קמח תופח, למי שאוהב לשלם יותר על הקמח שלו). בבלנדר, מערבבים בקצת גבוה את הביצה, חצי כוס הסוכר, רסק התפוחים ושאר הגרידה – עד שמקבלים מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד אחידות. קורצים עוגיות מתוך התערובת (עם כפית רגילה), ומניחים בתבנית עם נייר אפיה במרחק ס”מ אחת מהשניה. מפזרים מעל את תערובת הסוכר/תפוז, ולתנור. אפיה ל-10/15 דקות, ומנוחה בחוץ של 5 דקות. (יהיה קשה, אבל אתם גיבורים)

 

סה”כ 228 גרם פחמימה, 25 גרם חלבון, 7.5 גרם שומן. וזה בערך… קצת יותר מ-2.5% שומן.