מתאים בול בול לקיץ. וגם למי שרוצה קצת לגוון את המיזריה שלו.

2 מלפפונים

2 כפיות מלח

1/4 כוס חומץ**

2 כפות סוכר

קורט מלח

2 כפיות סומסום

** חומץ – בעיקרון, זה אמור להיות חומץ אורז. אם אין – עדיף חומץ תפוחים. אם אין – עדיף חומץ בן יין לבן. אבל בחיאת, רק לא חומץ סינטתי או את הדבר הזה שמוכרים ב-3 ש”ח לליטר…

 

חותכים את המלפפונים דק-דק (רצוי במנדולינה), מניחים במסננת ומפזרים מעליהם את המלח. מניחים בצד ל-5 דקות, ושוטפים היטב (בזמן הזה, חלק מהנוזלים במלפפון ייצאו החוצה). חשוב באמת לשטוף טוב – אחרת זה לא יהיה אכיל.

את שאר החומרים מערבבים בקערה, מוסיפים את המלפפונים ומאחסנים במיכל אטום. לפחות ל-24 שעות (דחיית סיפוקים), רצוי אפילו 3-4 ימים (דחיית סיפוקים כבר אמרנו?). אגב, מכיוון שלוקח קצת זמן בכל זאת – אולי שווה להכפיל, להרביע או לעשר את הכמויות :).

וכן, אני יודע – יש שם 2 כפיות סומסום שהוא כנראה קרוב ל-60% שומן. בכל כפית כזו אכן יש 3 גרם שומן, אבל… יאללה, תתפרעו :).