אז לכבוד פורים, החלטתי במיוחד לא לעשות שום דבר במיוחד. שוכבים לי במקרר כרגע עלי פילו, שאני מחכה להפשרה מלאה שלהם לפני שאני אנסה להכין אוזני פילו, אבל עד אז, צריך משהו מתוק ליד הקפה. וכשאין גבינה 1/2 אחוז בבית, סברינה היא הפתרון. (במיוחד בפורים, עם נוזל עד-דלא-ידע חמים). אז הפעם, עוגת סברינה כמעט כמעט דלת-שומן :).

5 ביצים מופרדות [3, 31.5, 23]

7 כפות סוכר [105, 0, 0]

כפית תמצית וניל

6 כפות סולת [45, 8, 0.6]

2 כפות קמח [12, 1.6, 0]

1/2 כפית אבקה אפיה

לרוטב:

2 כוסות מים

חצי כוס ליקר [57, 0, 0]

ממתיק שווה ערך ל-100-150 גרם סוכר (לפי הטעם)

 

מפרידים ביצים. את החלבונים מקציפים עם 5 כפות סוכר (לא נוקשה מדיי), את החלמונים עם ה-2 הנותרות והוניל. מעבירים 1/3 מהחלבונים לחלמונים ומערבבים קלות, ומקפלים בחזרה את מה שנוצר לתוך החלבונים. מנפים את הסולת, הקמח, ואבקת האפייה ומקפלים גם אותם בעדינות לתערובת. כל זה נכנס ל-180 מעלות לחצי שעה לתנור.

5 דקות לפני, מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה, ומוזגים לאט ובזהירות (אבל את הכל) על העוגה, איך שהיא יוצאת. מפתיע איך שהספוג הזה מצליח לספוג את כל הנוזלים האלו.

כל העוגה הזו מכילה 222 גרם פחמימה, 41 גרם חלבון, ו-24 גרם שומן. אני השתמשתי בתבנית 26, ושם זה מתחלק יפה ל-16 חתיכות, כלומר 80 קלוריות לכל חתיכה. במקרה כזה, אפשר גם בכיף לקחת 2 :). אגב, רוב העוגה היא נוזלים, מה שהופך אותה לעוגה של 2.5% שומן בלבד למרות כמות הביצים הגדולה יחסית. ולטובת הנהגים… היא מכילה בערך 2% אלכוהול :). אז כן, יש בה פי 3-4 שומן מהמקור שנהגתי להכין, אבל… היא הרבה יותר אוורירית בזכות זה. החסרונות? יותר ספוגית – יותר מים, אבל ברגע שחתכתם אותה, אז הנוזלים ייצאו ממנה יותר בקלות, מה שאומר – לחסל, ומהר :).