קל קל, ודל-דל. תוצר לוואי של כמויות גזרים מטורפות שהיו לי בבית ולא היה לי לב לשפוך עליהן כוס שמן בשביל להפוך אותם לעוגת גזר משמימה. אבל בא לציון גואל.

קילו גזר (בערך 12, תלוי בגודל)

4 כפות סירופ מייפל

2 כפות אריסה

 

שוטפים טוב את הגזרים (אני משאיר עם הקליפה, אבל אפשר לקלף), וקוטמים את ראשי הגזרים. חוצים כל גזר לאורכו.

את המייפל והאריסה מערבבים. 2 אופציות:

* מסדרים את הגזרים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים כל גזר בתערובת מ-2 הצדדים, ומניחים בתנור של 200 מעלות לכ-40 דקות.

* אומרים “קיבינימאט” (חייבים לומר, אחרת זה לא יוצא), זורקים את הכל בשקית קוקי, מכניסים לתנור לאותו זמן וחוסכים את השטיפת כלים.

 

אגב, המקפידים יכולים להשתמש ב-2 כפות רוטב צ’ילי חריף, או סתם אבקת צ’ילי (באותה כמות).