לא בטוח שהבוקר זה זמן לסיפורים ארוכים, או אולי בכלל גם לא לפוסטים על אוכל, אבל – בשביל שהאופציה השפויה בחנוכה תהיה על השולחן, הנה גרסה קצת יותר “סופגניתית” לפאפאנאש המזרח אירופאיים.

500 גרם טוב-טעם [22.5, 75, 15]

3 ביצים [2, 19, 13.5]

3 כפות סוכר [45, 0, 0]

4 כפות קמח [32, 0, 0]

3 כפות סולת [22, 4, 0.5]

כף תמצית וניל

כפית תמצית רום

גרידה מלימון אחד

 

מערבבים הכל, מכסים ומכניסים למקרר לשעה. מרתיחים סיר מים גדול עם קצת מלח.

בידיים רטובות מכינים כדורים בגודל פינג-פונג, ומבשלים כ-10 דקות.

רצוי לאכול עם ריבה מעל, אלא אם אתם ממש בקטע של להזריק…

 

בסוף בסוף – 123 גרם פחמימה, 98 גרם חלבון, 29 גרם שומן; זה בערך 3.5% שומן מכל הכמות.

 

שיהיה חג שמח, ועכשיו כשכולנו צריכים – עם נס אחד גדול.