אז מה העלתי בחכתי השבוע מהחיפושים שלכם?…

  • אני חייב לציין שהמתכון לריוויון היה ממש מוצלח כנראה. מאז אני רואה לא מעט חיפושים על מתכונים עם גבינות מקולקלות. אז יפה שהפנמתם. ספציפית, מישהו חיפש מה לעשות עם קוטג’ מקולקל. אז בעצם, אפשר לעשות עם כל גבינה מקולקלת את אותו דבר שעושים עם גבינה טובה, רק צריך לקחת בחשבון את הטעם החמוץ שלה. אני, אישית, אוהב לעשות ממליגה עם גבינות שפג-תוקפן, אבל זה מתאים קצת יותר לגבינות קשות. כשמדובר בגבינה רכה – עושים לביבות גבינה. (בקיצור, על כל גביע מוסיפים 2 ביצים, 4 כפות קמח תירס, כף סוכר, טיפה מלח וקצת יותר מטיפה קינמון)
  • קוקוס – כן, הוא משמין. הנוזל שלו לא ממש, אבל הבשר שלו, ועוד איך – בערך כמו נתח בשר שמן של בקר. חלב קוקוס בד”כ עשוי גם מהמים וגם מהבשר, מה שהופך גם אותו לדי שמן – סביב ה-20% שומן (תלוי ביצרן). 1/3 מתוך זה הוא שומן רווי. למרות שהוא נחשב לפרי יבש (כמו אגוז או שקד), הוא נטול חלבון לחלוטין, מה שהופך אותו למשוקץ ביחס לשאר הפירות היבשים (שאגב, שמנים יותר). אז כשאתם מפזרים פתיתי קוקוס להבא בנדיבות במתכונים שלכם, תזכרו שמדובר בסה”כ בחתיכות מהבשר השמן של הקוקוס, עם המון המון סוכר. בריאות? לא ממש. דל-שומן? בטח שלא.
  • סחלב – ביקשו ביקשו ביקשו, בסוף צריך לפרסם מתכון גם לזה… :)