בביקור האחרון שלי בגולה (טוב, זה היה קצת יותר מביקור), יצא לי להיוודע לסדרה Man Vs. Food, אשר באופן עקרוני כנראה חורטת על דגלה התנכלות קונסיסטנטית ועקרונית מול אנשים כמוני. אבל מה לעשות, אני עדיין צופה בה בשקיקה, על אף שאף אחד מההפקה שם בטח לא יצפה בי בשקיקה. מזל שלא צריך 2 גם לטנגו הזה. יחי הפרסומות.

אז יצא לי לצפות בערגה באי אלו מאכלים שקצרה היריעה מלתאר את העסיסיות מוקפת השומן בהם, אבל גם לא מעט מאכלים אמריקקים פשוטים למדיי, אשר מקבלים שדרוגים לא רעים והופכים להיות אידיאל אמריקאי חזירי. למשל… נקניקיות. מה שהחזיר אותי לפריזר במקרר לחפש חבילה של נקניקיות מופחתות שומן :). לא ממש מסתדר עם הבראטוורשט באורך מטר שכיכב בתוכנית, וגם לא עם Corn Dogs (נקניקיות בבלילה מטוגנות בשמן עמוק), וגם לא עם שום נקניקיה אחרת שקיפצצה לה שם על גבי המסך. אבל… כל אחד מקבל תאבון ממשהו אחר. אז… זה מה שהעלתי בחכתי, במיוחד אחרי שנתקעתי עם סטוקים של אורז, בעקבות מסע שנקלעתי אליו אחרי הפוסטים האחרונים :).

400 גרם נקניקיות מופחתות שומן (של טירת צבי) [32, 40, 32]

ספריי שמן לטיגון הנקניקיות, בערך כפית [0, 0, 5]

1 בצל גדול קצוץ [17, 2.5, 0.25]

2 שיני שום פרוסות [2, 0, 0]

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות [18, 2, 0]

1/2 1 כוסות אורז (פרסי או כל אורז אחר) [225, 19, 1.5]

3 כוסות מים

3 כפות רוטב סויה [2.1, 3.6, 0]

1/2 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה

מלח ופלפל

1 צרור בצל ירוק קצוץ (נגיד… 5 גבעולים) [4, 2, 0]

מבשלים את הנקניקיות במים (אם אתם לא יודעים איך, כמו שאומרים – חפשו (בבלוג אחר או בצד האחורי של האריזה)), חותכים אותן  לטבעות. מטגנים בשמן משני הצדדים עד שהן פריכות ושחומות (לא צריך להוסיף שאם אין לכם טפלון, תצטרכו יותר שמן. אבל אם יש לכם נאופלם, יכול להיות שגם את זה לא תצטרכו :)). מוציאים את הנקניקיות, ובשמן שנשאר מוסיפים את הבצל. כשהוא מתרכך, מוסיפים את השום ואת הפלפלים ומאדים ביחד עוד דקה-שתיים. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב כמה שניות, מוסיפים את התבלינים והמים. מביאים לרתיחה, וכשמתחיל לבעבע מורידים ללהבה בינונית, מכסים את הכלי, ומבשלים כ-15 דקות עד שהאורז מוכן. כשהאורז מוכן מוסיפים פנימה את הנקניקיות המטוגנות והבצל הירוק – ומגישים.

 

הסיפור החמוד הזה מספיק בערך ל-4 מנות. סה”כ יש במתכון יש [300, 69, 39] = 1827 קלוריות, שזה 456 קלוריות למנה משביעה ומאוזנת (בערך 400 גרם תבשיל למנה). מה שמשאיר כל מנה עם 2.5% שומן, וזה רק על הגבול גבול גבול של תבשיל דל-שומן, אבל בחיאת. נקניקיות, ועוד אחרי שרואים פרק בסדרה, אפשר להוריד את ה-0.5% אחוז הזה רק מהריר :).