רצה הגורל, וגרם לי לאהוב פיצה. לי ולשאר 90% מהאוכלוסיה בעולם. רק ש-90% מהאוכלוסיה בעולם, לא מסתכלת על אחוזי השומן של הפיצה שלהם. כלומר, הם כן מסתכלים עליהם, בעודם נחים להם על מרבדי הבצק המדושן, או מבצבצים להם בין מצע העגבניות והבזיליקום החמים, או פשוט מתמקמים להם בנינוחות בכיוון הקראסט הפריך . אבל לא באנו לדבר פה על דברים טעימים! כמו פולנים טובים, באנו לסבול, ולדבר על אוכל דל-שומן :). סתאם.

אז אמנם יש לי מתכון גם לפיצה אמיתית דלת שומן, אבל… נשמור אותה לימים קשים יותר. כרגע אני עדיין מרשה לעצמי להיות מקורי.

המתכון הבא הוא של חיים כהן, שגם הוא, כשהוא רוצה, יודע להפחית באחוזי שומן. הוא פשוט לא מספיק רוצה, או לפחות עדיין לא יודע את זה. והוא כמובן, גם יודע להיות יצירתי. אז הנה גרסה שלו ל"פיצת גזר". זה יותר דומה ללחם גזר, אבל המרקם והגבינה בכל זאת נותנים טאץ' לא רע :).

250 גרם גזר מגורר [24, 2.5, 0.5]

200 גרם (כוס וחצי) קמח תופח [160, 21, 2.5]

1 כף שמן זית [0, 0, 15]

3 כפות ריוויון [2.5, 1.8, 0.7]

4 חלבונים ו-2 חלמונים – טרופים [1, 25, 9]

50 גרם עמק לייט [2.7, 12, 4.5]

6 תבניות נייר חד פעמיות בקוטר 8 ס"מ (נקרא גם לקוקטים)

מערבבים את הקמח ביחד עם הגבנצ ומוסיפים קצת מלח. לתוכו שופכים ומערבבים את שאר הרכיבים, עד קבלת תערובת (ולא בצק). מכניסים לתנור לחצי שעה בחום בינוני, ומגישים עם יוגורט.

190גרם פחמימות, 62 גרם חלבון, 32 גרם שומן. זה קצת פחות מ-5% שומן (נכון, נכון, זה לא דל-שומן, אבל תנסו לחשוב כמה יש בפיצה אמיתית ותרגיעו מהר, כן? :) ), ובכל "לקוקט" תערמנה להן 215 קלוריות.