הדבר הרוטט הזה ליווה אותי למשך מספר רגעים לא קטן בשבועות רווי הנחת שביליתי בארגנטינה. עם זאת, הקינוח הזה, תמיד הטריד אותי. מעין סחלב דרום אמריקאי. הדבר הכי קרוב בארגנטינה שזז כמו הדבר הזה בצלחת שלך, זה הבחורות מהמדינה השכנה בצפון…

אבל, מה לעשות. זה היה טעים. ומתוק. וקליל. בעצם – קינוח מושלם שאפשר עוד להוריד במורד הגרון, אחרי שמגרגרים 900 גרם של סטייק. :) (אגב, בקלוריות הוא לא דל בכלל, ומי שהיה רואה את המתכון המקורי, היה מבקש לקבל את הפלאן ביחד עם ערכת גילוי סוכרת)

2.5 כוסות חלב דל [12.5, 7.5, 2.5]

175 גרם ריבת חלב (שזה בערך חצי כוס) [105, 10.5, 9] (יש כל מיני סוגים, חפשו את זה עם 5% שומן)

3 ביצים [1.8, 18.9, 13.8]

ממתיק בערך של 5 פות סוכר

50 גרם סוכר [50 , 0, 0]

ממיסים 50 גרם סוכר עם כף מים עד לקבלת קרמל זהוב.
לאחר מכן, מחממים חלב וריבת חלב עד לסף רתיחה. במקביל טורפים ביצים עם הממתיק ויוצקים לתערובת החלב תוך כדי ערבוב. (לאט ובזהירות, שתי כפות אחרי שתי כפות, כדי שהביצים לא תיקרשנה)
1/3 מהקרמל לתוך כלי הגשה (חסין אש)  ועליה יוצקים את תערובת הפלאן. מכסים בניילון נצמד.
יוצרים באן מרי לתנור – תבנית עם מים חמים (תנחשו? גם חסינת אש), ובתוכה את כלי ההגשה. אופים בתנור שחומם ל- 100 מעלות למשך 25 דקות.

מקבלים 3 מנות פלאן.  סה"כ 170 גרם סוכרים טבעיים :),  37 גרם חלבון,  25 גרם שומן.  4% שומן (לא דל-שומן, שלא תגידו שאני פנאט… :) ), ו-350 קלוריות למנה (!).