כן, כן, עוד קצת בורגול, מה קרה?

המתכון הבא הוא במקור של ניר צוק, שעבר, כמובן התאמה קלה.

1.5 כוסות בורגול גס [228, 36, 4.5]
100 גרם רסק עגבניות [18, 2, 0]
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק (רק העלים) [3, 1.5, 0]
בצל קצוץ דק [9, 1, 0]
5 גבעולים בצל ירוק קצוצים דק [4, 2, 0]
כפית שמן זית [0, 0, 5]

את הבורגול שוטפים משרים ב-3 כוסות מים בערך ל-20 דקות. מסננים וסוחטים.
את הבצל מטגנים בשמן זית. אחרי שמזהיב מוסיפים את הרסק ומערבבים בערך 2 דקות, ואז מוסיפים את הפטרוזיליה והבצל הירוק.
מסירים מהאש, מוסיפים לבורגול, ממליחים ומפלפלים, ומחכים שיצטנן.

וזהו בערך. אחרי שהתערובת צוננת, פשוט עושים ממנה קציצות מוארכות, ומגישים. רצוי על סלט עגבניות חריף כזה, אבל … זה טעים גם בלי :).

262 גרם פחמימה, 42.5 גרם חלבון, 9.5 גרם שומן. 1300 קלוריות לכמה קציצות שתצליחו ליצור (הגודל לא קובע ;) ), אבל 1.5% שומן – זה מה שחשוב באמת :).