של דודו אוטמזגין. אני גם ככה לא אוכל שום דבר אחר שהוא הכין, אז לפחות זה…

3 צרורות ירק (2 פטרוזיליה, 1 שמיר – רצוי) [18, 9, 0]
2 שיני שום [2, 0, 0]
5 כפיות חרדל (רצוי דיז'ון) [8, 4, 3]
5 כפיות חומץ [1.5, 0, 0]
5 כפיות דבש (25, 0, 0]
1/4 (!) כוס שמן (מאוד מקווה שלא תיתקלו במספר הזה יותר) [0, 0, 60]
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל (שחור)

קוצצים את הגבעולים (לא לגמרי, מספיק רק מחצית), שוטפים טוב ומסננים את השמיר והפטרוזיליה. מכניסים את כל המצרכים יחד לקערת מעבד מזון עם להב מתכת, מתחילים את הטחינה בכמה פולסים כדי שכל המצרכים יגיעו ללהב ואז מעבירים לעיבוד רציף, תוך הזלפת השמן בהדרגה עד שמתקבלת תערובת במרקם הרצוי.
מעבירים לקערה בינונית – מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מאחסנים בקירור בכלי אטום.

אגב – שמן. במתכון המקורי לא מצוין איזה, אבל בכמות כזו של שמן, מה שתשתמשו ישפיע על הטעם. הרוב יגידו קנולה/שמן זית, כי זה פופולרי. שמן זית נראה לי יהיה קצת דומיננטי. בכל מקרה אני מעדיף ISIO4 על קנולה, אבל אפשר גם לשים חצי חצי עם שמן זית וזה יעדן את הטעם.

ודבר שני – השמועות אומרות שאפשר לשים מים במקום חלק מהשמן. לא יודע, לא ניסיתי, אבל שווה בדיקה. רק לא שלי :).

כמה יצא? עדיף שלא תדעו… :) 55 גרם פחמימה, 13 גרם חלבון, ו… 63 גרם שומן… זה יוצא 13.6% שומן, אבל זה בערך 1/4 מכל ממרח פסטו שתמצאו בחוץ. בכל כף של הדבר הזה יש בערך 28.5 קלוריות, אגב.