אחרי 4 חודשים בדרום אמריקה, בהן לא נגעתי ברוב המתוקים המדהימים שסבבו אותי, חזרתי לארץ מלאת הערכים התזונתיים, ועוד גרוע מכך – מלאת האפשרויות להכנת עוגות למופרעים שכמותי.
אז בערב אחד, בעודי מנסה להעביר את השעמום עד שיתחילו ראיונות העבודה, מצאתי את המתכון הבא. בואו נגיד, שאת רוב העוגה לא אני אכלתי, וזה למרות שאפילו לא הצעתי (באיומי אקדח) לאחרים לטעום.

מקור : סטודיו C

½ חב' קמח תופח (175 גרם) – בערך כוס ורבע [133, 18, 1.5]
25 גרם חמאה מומסת (במקור 50) [0, 0, 20]
½ גביע לבן (במקור שמנת לייט] [3, 3, 3]
2 כפות סוכר [30, 0, 0]
5 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק (עם מנדולינה יוצא אליפות) [111, 1, 2]
2 כפות פרורי לחם [10, 1.5, 1]
2 כפות צימוקים [16, 0, 0]
כף תמצית וניל
ספריי שמן [0, 0, 4]

לחמם את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
לערבב היטב את הקמח עם החמאה והלבן לחלק ל- 2 כדורים ולשמור במקרר לחצי שעה. עכשיו – לא בטוח שהכמות תהיה מספקת, כי זה מאוד תלוי בכמה עבה אתם אוהבים את הבצק בעוגה. אפשר להגדיל את הכמות פי 1.5, ואז זה אמור להספיק.
לרדד כדור בצק אחד ולהניח בתבנית 24 (עדיף תבנית פאי) משומנת על ידי תרסיס שמן.
על הבצק לפזר פירורי לחם ועליהם את תפוחי העץ בצורה סיבובית. מעל התפוחים לפזר את הסוכר, הצימוקים ותמצית הוניל.
למעלה לשים את העלה השני -מרודד, מגורד או חתוך לרצועות. מי שרוצה, יכול לוותר עליו, ופשוט להוסיף אותו לבצק הבסיס.
½ שעה בתנור, וזהו.

כמה כמה? פחמימות 303, חלבונים 23, שומנים 32. 3% שומן, 1590 קלוריות לכל הסיפור, ובערך 100 קלוריות לחתיכה יפה. רוצים להפחית עוד שומן? שימו ריוויון במקום החמאה המומסת, אבל – באמת צריך?