מכיוון שאת סיר הטיגון המופלא החדש של טפאל (זה שמטגן קילו צ'יפס עם כף שמן אחת) עדיין לא יצא לי להשיג, אני נאלץ להשתמש עדיין במכשירי חשמל עתיקי יומין לטובת החסכון בשמן. המיקרו הוא כנראה המתקדם מביניהם. (כמה עצוב)

אז איך עושים את זה? פשוט… שמים מספיק מים, דואגים לבחוש באמצע, וזהו. זה לא נדבק, ולא נשרף, ולא שטויות.

איחלתי לחייל בהצלחה.

אורז (עם תוספות)

כוס אורז

כוס וחצי מים

בצל קצוץ אחד (אפשר לאדות אותו לפני במחבת כדי שקצת ישחים)

2 גזרים מגוררים

חצי קופסת תירס משומר

מלח/פלפל/אבקת מרק – לפי הטעם

מערבבים הכל, מעברים לכלי מכוסה. שמים 10 דקות, מערבבים, מחזירים לעוד 8. בסיום משאירים את האורז מכוסה עוד 10 דקות.

קינואה/בורגול

כוס קינואה/בורגול

3 כוסות מים

100 גרם אוכמניות

50 גרם בצל יבש אפוי

מלח פלפל

מכניסים את הקינואה/בורגול לכלי זכוכית, ממליחים ומפלפלים, מכסים ומכניסים ל-5 דקות למיקרו. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומחזירים לעוד 25 דקות.

תפו"א

4 תפו"א

כף אבקת מרק בצל

מלח

ספריי שמן (בערך כפית)

מקלפים את התפו"א, פורסים לפרוסות, מתבלים בשאר המרכיבים, ודוחפים למיקרו ל-15. (חשוב לבצע את פעולת הדחיפה בדיוק רב… :) )