אני חושב שזה אחד מהמתכונים הראשונים שניסיתי לבשל בגירסה מופחתת שומן. לא אכלתי נקניקיות כבר המון זמן (לפחות לא כאלו שנשארו אצלי בבטן, ואלו שמכירים – יבינו :) ),  אבל אולי נעשה לזה קאמבק, בעקבות הבלוג…

אז ככה:

400 גרם כרוב כבוש מסונן [18, 4, 0]

400 גרם כרוב לבן טרי חתוף לרצועות דקות (יחי המנדולינה) [22, 6, 1]

400 גרם נקניקיות עוף מופחתות שומן, חתוכות לטבעות [32, 40, 32] – יש כאלו, תסמכו עליי (8% שומן)

400 גרם חזה הודו נקבה מנוקה משומן, חתוך לקוביות בינוניות [0, 100, 2.5]

2 בצלים גדולים קצוצים דק [34.5, 4.5, 0.5]

50 גרם רסק עגבניות (לעצלנים אפשר כף קטשופ) [10, 2, 0]

2-3 גרגרי פלפל אנגלי

חצי כף פלפל

קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים בינוני  (אפשר לשלב עם בטטה)  [51.5, 20, 0]

ספריי שמן, בערך כפית (נגיד) [0 0 5]

בסיר רחב, מרססים ספריי שמן ומאדים את הבצלים. לאחר ההזהבה, מוסיפים את הבשרים ואוטמים אותם. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומכסים עם מים. אפשר להוסיף גם עלה דפנה אחד. מרתיחים, מורידים לאש קטנה, ממליחים לפי הטעם ומכסים – לבערך 3 שעות.

חשבון פשוט : פחמימות – 168, חלבון – 176, שומן – 41. סה"כ 1745 קלוריות במתכון, אבל רק קצת יותר מ-1% שומן.

חצי פולני, אבל את המאכל הזה בבית אף פעם לא אכלתי :).