היא עדיין מושחתת ב-20 רמות פחות מאשר כל עוגת גבינה (טעימה) אחרת, אבל לפחות יש סיכוי שזה גם ייאכל על-ידי :).

מקור : פשוט מבשל פשוט

לתחתית
150 גר' פתי-בר [100, 12, 19.5]
3 כפות סוכר גדושות [45, 0, 0]
גרידת לימון מ- 2/3 לימון
כף חמאה, ועוד 1-2 כפות גבינה לבנה (במקור – 30 גרם חמאה) [ 1.2, 3, 12]
לטעם אפשר להוסיף מי ורדים/תמצית וניל/ליקר (כפית) או 2-3 טיפות מי זהר

לעוגה

500 גר' גבינת טוב טעם [22.5, 75, 15]
5 כפות סוכר, וממתיק שווה ערך ל-4 כפות (במקור 9) [75, 0, 0]
3 כפות אינסטנט פודיגנ, או אבקת חלבון… (במקור – קורנפלור) [24, 0, 0]
גרידת לימון משליש לימון
3 ביצים מופרדות [2, 19, 13.5]
חצי כפית תמצית וניל + אפשר להוסיף עוד קצת מהתוספת ששמנו בבסיס

לציפוי

300 גרם יוגורט 0% (במקור 3%)  [11.1, 15.3, 0]
ממתיק שווה ערך ל-2 כפות סוכר (במקור 3 כפות סוכר)
2 כפות דבש [24, 0, 0]
כף מחוקה אינסנט פודינג/אבקת חלבון (במקור כף מחוקה קורנפלור) [8, 0, 0]

טוחנים במג'ימיקס את חומרי התחתית על לקבלת פירורים במרקם של "חול לח". יוצקים על תבנית קפיצית "26 ומהדקים היטב. מקפיאים ל- 15 דקות לפחות.

מערבבים היטב את כל חומרי המלית למעט חלבוני הביצים. מקציפים את חלבוני הביצים לקצף רך ומקפלים לעיסת הגבינה.

יוצקים על תחתית הביסקוויטים ומשטחים. מכניסים לתנור שחומם ל- 100 מעלות למשך 3 שעות.

מה היה לנו? פחמימות – 312, חלבונים – 124, שומנים –  60. סה"כ 2280 קלוריות לעוגה, אם מחלקים ל-12, זה 190 לפרוסה. (מכל פרוסה, 80 קלוריות לבסיס, 20 קלוריות לציפוי, 90 קלוריות לבפנוכו)

נכון שהמתכון הוא לא הכי דל-שומן (ההגדרה של כל מוצר "דל" על פי משרד הבריאות היא שיש בו פחות מ-2% מאותו מרכיב, במתכון הזה יש 4.5%), אבל אם תסתכלו עליו, תבינו כמה יש במתכונים של עוגות גבינה אחרות עם מסקרפונה וכמויות חמאה נורמטיביות. אפשר לשפר את יחס הפחמימה לחלבון ע"י החלפת האינסנט באבקת חלבון, ושימוש בפחות סוכר ויותר ממתיק.